У лікарні розповіли, чому помер пацієнт з пересадженим у Львові серцем

Помер 30-річний чоловік з Мукачева, якому у Львові напередодні Нового року пересадили серце.

З новим органом пацієнт прожив лише 10 днів і помер у ніч із 3 на 4 січня. У покійного залишилося двоє дітей віком три і шість років.

Як розповів "Еспресо.Захід" медичний директор по анестезіологічній роботі Іван Міськів, "реципієнт повністю підходив по сумісництву донору, тож операція пройшла успішно. Як показав результат патанатомічного дослідження, яке було проведене сьогодні зранку, 4 січня смерть пацієнта наступила внаслідок поліорганної недостатності, обумовленою первинною печінковою і нирковою недостатністю, яка була наслідком серцевої недостатності. Було проведено кілька сеансів гемодіалізу, гемофільтрації, налагоджено екстракорпоральну мембранну оксигенацію, однак проведені заходи бажаного позитивного результату не дали".

Читайте також: В Україні відтепер працює Єдина інформаційна система трансплантації

Як пояснюють у КЛШМД, чоловік потребував донорського серця через серцеву недостатність, яка розвинулася у нього на тлі перенесеної пневмонії. Напередодні трансплантації пацієнт перебував у критичному стані. За останній рік зупинку серця у нього фіксували шість разів.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал https://t.me/espreso_zahid