Вадим Денисенко. Навіщо вкрали слоган Януковича?

Зеленський своїм новорічним привітанням потрапив у виключно свою цільову аудиторію і працює тільки на утримання свого електорату. Саме з цієї точки зору треба дивитися на цей ролик.

За останню добу написано дуже багато про це привітання, і я хотів би лише звернути увагу на кілька речей, які чомусь більшість експертів не помітила.

1. В офісі Президента щасливі, що викликали обговорення цим фільмиком. Вони вважають, що потрапили у точку, якщо так багато говорять про ролик Зеленського, а не про ролик Порошенка. Насправді головна ціль цього ролика - не донести якісь месиджі, а викликати обговорення і застовбити за собою єдину фразу: "Він же старається і навіть щось робить". Це насправді основа всієї політичної гри команди Зеленського. І саме на цьому будується весь його піар.

2. Цей ролик не можна аналізувати з точки зору політології. Це якісний хороший фільмик, без будь-яких посилів, окрім того, який вказаний вище. Єдине, на що варто звернути увагу - це вкрадена в Януковича фраза про те, що дороги і мости залишаються. Тільки в 2012 році це звучало: "Чемпіонати проходять, а досягнення залишаються".

3. У цьому ролику немає зашитих прихованих смислів. Там нічого аналізувати взагалі: Зеленський сказав тільки те, що лежить на поверхні, і те, що він говорить весь час: про дороги, про лікарів, про 5-7-9. Там немає жодної візії чи чогось про майбутнє. І причина тут банальна – ну, не має влада ні планів А, ні планів Б.

4. Цільова аудиторія цього ролика - ті умовні 17%, які все ще підтримують Зеленського. Їм це сподобалося, бо це красівєнько. Зеленський капсулюється в цій аудиторіі. І це поганий знак для всіх нас: політики працюють не на всю країну, а тільки на свою аудиторію.

5. Окремо треба зупинитися на темі Ірану і збитого літака. Звання Героя України для льотчиків і окрема згадка в новорічному привітанні показує одне: тема Оману для Зеленського - досі не закритий гештальт, і досі є його психологічною больовою точкою.

Одним словом, я закликаю всіх перестати аналізувати це звернення: в ньому немає нічого такого, що потрібно аналізувати.

Джерело

Про автора. Вадим Денисенко, український політик, політолог.

Редакція не завжди поділяє думки, висловлені авторами блогів.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.