На Львівщині підвищений показник смертності від COVID-19

15 людей померло впродовж останньої доби.

Про це повідомила керівниця Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко, передає "Еспресо.Захід".

Наталія Іванченко розповіла, що цього тижня на Львівщині спостерігають загальне зменшення кількості звернень за медичною допомогою людей з ознаками гострого респіраторного захворювання. Вона зазначила, що звернулися на дві тисячі менше пацієнтів порівняно з попереднім тижнем. Проте невідомо, як зміниться ситуація після новорічних свят, оскільки Львівщина залишається областю з показником смертності від коронавірусної інфекції вищим, ніж загальноукраїнської.

Також читайте: У ЛОДА пояснили, від чого залежить статистика смертності на Львівщині

"Чи залишиться така тенденція надалі, залежить від того, як ми святкуватимемо новорічні свята. Важливо, якщо людина зробила тест на виявлення коронавірусної інфекції та чекає результату, то вона не може контактувати з іншими.  Або якщо в родині є хтось хворий, то теж необхідно дотримуватись самоізоляції. Інакше людина свідомо наражає інших на небезпеку", – каже керівниця лабораторного центру.

Необхідно максимально обмежити коло спілкування. Пані Іванченко пояснює, якщо все ж таки люди приймають рішення святкувати в ресторанах, то вимоги залишаються ті самі: якнайбільша відстань між столиками, якнайменший контакт з незнайомцями.

"Ризиковано, якщо люди танцюють і співають. Коли така особа інфікована, то може виділяти вірус. Його концентрація за таких умов значно більша", – наголошує Наталія Іванченко.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.