Стартував марафон з написання листів українським в'язням Кремля

Новий рік за ґратами зустрічатимуть щонайменше 102 громадянина України.

Центр громадянських свобод спільно з Euromaidan Press розпочали традиційний зимовий марафон із написання листів незаконно ув'язненим Росією українським громадянам, повідомляє Радіо "Свобода".

Протягом грудня-січня організатори публікуватимуть слова в'язнів Кремля, їхніх рідних і відомих небайдужих українців, серед яких – українська журналістка, телеведуча Мирослава Барчук, журналіст, блогер із Криму, автор Крим.Реалії Павло Казарін, український режисер із Криму Ахтем Сеітаблаєв, український журналіст і телеведучий Юрій Макаров, український режисер із Криму Олег Сенцов.

"Зимові свята в неволі зустрічатимуть щонайменше 102 громадянина України – за ґратами в Росії та в окупованому Криму, і понад 200 українців у підвалах окупованої частини Донбасу. Серед них: правозахисник Емір-Усеїн Куку, координатор "Кримської солідарності" Сервер Мустафаєв, громадянські журналісти Марлен Асанов і Ремзі Бекіров, ювелір Віктор Шур, журналіст Дмитро Штибліков, військовослужбовці Юрій Гордейчук та Павло Корсун, музейна співробітниця Олена Пех, музикант Валерій Матюшенко і багато інших", – зазначають організатори марафону.

Вони закликають зробити фото листа або селфі з ним та опублікувати в соцмережах із хештегом #ЗимовийМарафон #WinterMarathon #LetMyPeopleGo #PrisonersVoice. З повною інструкцією для написання листів українцям у російському ув'язненні та адресами в'язниць можна ознайомитися за цим посиланням.

Марафони з написання листів на підтримку незаконно ув'язненим Росією проходять щороку після того, як Кремль розпочав переслідування з політчиних мотивів українських громадян.

Нагадаємо, 24 грудня в Україну повернувся український політв’язень і військовослужбовець Збройних сил України, колишній охоронець Дмитра Яроша – Олександр Шумков. Понад три роки він перебував у незаконному ув’язненні у виправній колонії в місті Торжок Тверської області Росії. Більшість цього часу його утримували у штрафному ізоляторі.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал