"Сина нам дано": різдвяна проповідь Папи Франциска

Учора ввечері, 24 грудня, Папа Франциск відслужив у базиліці Святого Петра у Ватикані Нічну Святу Месу Різдва. У своїй різдвяній проповіді Папа ділиться радістю від цієї події.

Про це передає "Еспресо.Захід".

"У цю ніч сповнюється велике пророцтво Ісаї: "Дитя нам народилося, сина нам дано" (Іс 9,5). Часто можна почути, що найбільшою радістю в житті є народження дитини. Це щось надзвичайне, що все перемінює, приводить у рух немислимі сили та допомагає долати труднощі, перешкоди та безсонні чування, бо приносить велике щастя, перед яким вже ніщо не є тягарем. Саме цим і є Різдво: народження Ісуса – це новизна, яка дозволяє нам щороку відроджуватися зсередини, знаходити в Ньому сили, щоб долати кожне випробування", - роздумує Папа Франциск.

Очільник Церкви нагадує, що Його народження призначене для всіх нас - для мене, для тебе, для для кожного.

"Сьогодні Бог дивує нас і каже кожному з нас: "Ти – чудо". Сестро, брате, не падай духом! Маєш спокусу почувати себе не на своєму місці? Бог тобі каже: "Ні, ти – Моя дитина!". Тобі здається, що не даси ради, побоюєшся не бути на рівні, боїшся, що не виберешся із тунелю випробування? Бог тобі каже: "Бадьорися, Я з тобою". Не каже це словами, але ставши сином, як ти і для тебе, щоб нагадати тобі про відправну точку кожного твого відродження: визнати себе сином Божим, донькою Божою", - пояснює Папа.

Також він закликає пам’ятати про беззахисну й обеззброюючу любов Новонародженого, яка нагадує нам, що час, який маємо, потрібний не для того, щоби проливати сльози, але щоб втирати сльози тих, що страждають.

"Бог оселяється коло нас, убогий і потребуючий, аби сказати нам, що служачи вбогим, любитимемо Його. Від цієї ночі, як писала одна поетеса, "Боже житло перебуває поруч з моїм. Меблями є любов", - нагадує Папа Франциск.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал