Лише одна незаконна ялинка: на Привокзальному провели рейд

Вчора, 22 грудня, рейдовою групою здійснено патрулювання приміського вокзалу Львова та прилеглих територій у пошуках незаконно добутих новорічних ялинок.

Про це повідомляє ДП "Львівський лісгосп", передає "Еспресо.Захід".

До участі рейдової групи долучилися державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища, лісової охорони ДП "Львівський лісгосп" та працівники Національної поліції у Львівській області.

В результаті проведених дій складено лише один адмінпротокол за ст.88/1 "Порушення порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного або рослинного світу". Санкція статті передбачає накладення штрафу від ста до двохсот п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Правопорушника притягнено до адміністративної відповідальності.

Фото: ДП "Львівський лісгосп"

Також повідомляється, що такі спільні рейди почали проводити з 21 грудня 2020 з метою запобігання несанкціонованої вирубки новорічних ялинок та їх реалізації.

Фото: Юра Мартинович

Зазначимо, що територія напроти Привокзального ринку у Львові вже багато років в період новорічних свят є місцем стихійного продажу ялинок. При купівлі живої ялинки треба обов'язково звертати увагу на наявність обов’язкового маркування – пластикові бирки зі штрих-кодом, за яким можна отримати повну інформацію про походження, сорт і якість деревця та законність його реалізації.