Катастрофа літака МАУ: Україна не отримала фінального звіту від Ірану

Україна не отримувала від Ірану документів фінального звіту щодо катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України".

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін в ефірі "Громадського радіо".

"Ми неодноразово чули від іранської сторони, що звіт готовий, що зараз завершується переклад. Я ці слова чую останні два місяці ледь не щотижня, проте документи відсутні", – зазначив Євген Єнін.

За його словами, відповідно до Чиказької конвенції, якщо технічне розслідування не завершується впродовж одного календарного року з моменту катастрофи, іранська сторона зобов’язана оприлюднити проміжний звіт. "Остаточний звіт з технічного розслідування є тим фінальним документом, на якому надалі базуватиметься як кримінальне розслідування, так і визначення відповідних сум, компенсацій, про які ми ведемо переговори з іранською стороною", – додав заступник міністра.

"Наразі зарано коментувати звіт, оскільки ми самі з нетерпінням чекаємо завершення технічного розслідування, лише після цього буде коректно коментувати справжні причини авіакатастрофи. Можу зазначити лише, що українська сторона наполягає на об’єктивному і неупередженому розслідуванні. Ми неодноразово наголошували іранській стороні, що будь-які спроби підкупити нас, обміняти правду на той чи інший рівень компенсацій в цьому випадку не пройдуть", – наголосив Євген Єнін.

Зазначимо, вчора іранські ЗМІ повідомили, що Тегеран передав Києву фінальний звіт про причини катастрофи літака МАУ. У ньому говориться, що літак був збитий ракетами із-за людської помилки.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал