На Закарпатті взяли під варту організаторів злочинного угруповання

Їх підозрюють в незаконному переправленні осіб через державний кордон України.

Про це повідомляє Держприкордонслужба, передає "Еспресо.Захід".

Ще минулого тижня у ході заходів з викриття та ліквідації каналів нелегальної міграції на кордоні України з країнами Європейського Союзу, оперативники Чопського прикордонного загону викрили злочинне угруповання, члени якого незаконно переправляли вихідців з країн Південно-Східної Азії до Словаччини та Угорщини.

Прикордонники зазначають, що незаконне переправлення осіб через державний кордон України здійснювалося членами викритого злочинного угруповання на високому організаційному рівні, з чітким дотриманням вимог конспірації, що суттєво ускладнювало роботу з документування протиправної діяльності та збору доказової бази.

Правоохоронці здійснили привід двох підозрюваних до слідчого судді, яким розглядалось клопотання про застосування запобіжного заходу щодо затриманих правопорушників.

Читайте також: У Львові та Тернополі викрили квартири, де переховувалися мігранти з Близького Сходу

"За підтримки слідства та прокуратури, суддею Ужгородського міськрайонного суду обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном два місяці 42-річному організаторові злочинного угрупування та його спільникові", - повідомили правоохоронці. 

Вагомість зібраних аргументів при прийнятті рішення слідчим суддею підтверджується істотною сумою застави у розмірі 850 тисяч та 305 тисяч гривень відповідно. Підозрюваних затримано в залі суду та доставлено в слідчий ізолятор.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал