Євросоюз схвалив вакцину від COVID-19 компанії Pfizer

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) схвалило використання вакцини від COVID-19 компаній Pfizer та BioNTech.

"EMA рекомендує надати умовний дозвіл на продаж вакцини Comirnaty, розробленої BioNTech і Pfizer, для запобігання коронавірусної хвороби COVID-19 у людей у віці від 16 років", — ідеться в повідомленні на сайті агентства, пише Суспільне.

Згідно з ним, комітет з ліків для людей після оцінки вакцини дійшов висновку, що вакцина від Pfizer та BioNTech є достатньо безпечною та надійною, аби рекомендувати і контролювати її продаж в ЄС.

"Наша ретельна оцінка означає, що ми можемо впевнено завірити громадян ЄС в безпеці й ефективності цієї вакцини, а також в тому, що вона відповідає необхідним стандартам якості", — зазначили в агентстві.

Там додали, що робота на цьому не завершується. Агентство має намір продовжити збір та аналіз даних про безпеку та ефективність вакцини. Таким чином, вакцина від Pfizer та BioNTech стала першою, яку рекомендували застосовувати в ЄС.

Довідка. Європейське агентство з лікарських засобів — агентство Європейського Союзу, яке розташоване в Амстердамі. Агентство утворене у 1993 році на підставі розпорядження Ради ЄС.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал