В Україні з’явилися перші поштові марки з доповненою реальністю

Зображені на них герої мультфільму "Козаки" оживають і вітають з Новим роком і Різдвом.

"Укрпошта" разом із компанією Art Nation презентували поштові марки із доповненою реальністю "Козаки" На знаках поштової оплати зображені улюблені для багатьох поколінь українців герої мультсеріалу "Козаки" – Око, Грай та Тур. Про це повідомляє пресслужба "Укрпошти", передає "Еспресо.Захід".

Урочисте спецпогашення відбулося у Музеї пошти за участі художника-постановника легендарних анімаційних фільмів про пригоди козаків, народного художника України Едуарда Кірича, генерального директора "Укрпошти" Ігоря Смілянського та генерального продюсера Art Nation Едуарда Ахрамовича.

"Ви бачите звичайну марку, на якій наші улюблені герої мультфільму – козаки. А коли ви наводите камеру смартфона на неї, то козаки "оживають" через доповнену реальність та вітають вас із прийдешніми Новим роком і Різдвом. Тож ці марки можуть бути як традиційним знаком поштової оплати, так і своєрідною віртуальною листівкою-привітанням. Укрпошта разом із партнерами знаходить рішення, щоб таке традиційне мистецтво як марки зацікавило і "діджитальне" покоління", –  сказав генеральний директор Ігор Смілянський.

Щоб "оживити" козаків у доповненій реальності, потрібно завантажити на смартфон безкоштовний мобільний застосунок WowBox AR: версію для Android або для iOS. Завдяки застосунку традиційна поштова марка перетворюється на відеопривітання від анімаційних героїв. Окрім того, з WowBox AR можна робити фото й відео з улюбленими персонажами та публікувати їх у соціальних мережах.

Тираж марок – 100 тис. примірників. Номінальна вартість кожної – V (еквівалент 9 грн.). До поштової марки випущено конверт "Перший день" і виготовлено штемпель спецпогашення.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал