До кінця тижня Україна матиме план вакцинації

Реєструватимуть на вакцинацію через електронний кабінет та сімейних лікарів.

Про це на щоденному брифінгу щодо епідситуації повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, передає "Еспресо.Захід".

"Зараз заступник з питань цифрової трансформації Ярослав Кучер з командою опрацьовують варіант створення електронної платформи для реєстрації громадян для вакцинації. Хочемо, щоб це був єдиний такий портал. Але у зв'язку з тим, що не в усіх куточках нашої країни є доступ до інтернету, будемо також використовувати й запис на вакцинування телефоном через сімейних лікарів. Вчора мій заступник Віктор Ляшко відвідував Бориспільський центр первинної медико-санітарної допомоги, щоб з'ясувати, в який спосіб це робити в сільській місцевості. Необхідно, щоб кожен громадянин знав, що він попадає у перелік для вакцинування", – каже Максим Степанов.

Міністр зазначає, що до п'ятниці таке завдання має бути допрацьований план імунізації. Згодом, за потреби, у нього можуть вносити корективи. Степанов каже, що затвердити цей план потрібно, щоб прибрати будь-які маніпуляції, що Україна не готова до вакцинації.

Нагадаємо, що понад 91 тис. осіб скористалися послугами контакт-центру МОЗ з питань COVID-19

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.