Що робити у Львові на свята: програма

На львів’ян і гостей чекають фестивалі, ярмарки та традиційні святкування, хоча в новорічну ніч жодних заходів не буде, щоб не створювати великого скупчення людей.

Про це повідомляє управління туризму Львівської міської ради, передає "Еспресо.Захід".

В управлінні зазначають, що хоч у Львові цьогоріч не буде традиційних різдвяних ярмарків і концертів, але місту все одно є чим дивувати.

На площі Ринок традиційно функціонує ковзанка. Вона працює з 10:00 до 21:00 з регулярними перервами на чистку льоду – 30-40 хвилин. Ціна на квитки для дорослих із понеділка до четверга становить 110 грн, з п’ятниці до неділі – 150 грн. Для дітей дo 12 рокiв у понеділок-четвер – 90 грн, з п’ятниці до неділі – 110. Крім того, з 10 грудня розпочала роботу й найбільша у Львові ковзанка спортивно-розважального комплексу "Медик", що за адресою вул. Горбачевського, 24. Вона працює від 11:00 до 23:00. Вартість для дорослих з понеділка до четверга – 100 грн (для дітей дo 12 рoкiв – 80 грн), з п’ятниці до неділі – 120 грн (для дітей дo 12 рoкiв – 100 грн).

Уже розпочали монтувати 18-метрову святкову ялинку. Її привезли із села Опаки Дрогобицького району. Урочисте відкриття головної ялинки Львова відбудеться 18 грудня.

"Прикрашатимемо ялинку в стилі попередніх років. Оскільки попередні два роки нашу ялинку визнали найкращою в Україні, ми залишаємо торішню ілюмінацію, яку й купували з розрахунку на те, щоб використовувати її багато років. Засвічувати будемо традиційно 18 грудня, проте цього року не так масово. Через карантинні обмеження кількість людей на заході буде обмеженою, проте всі охочі зможуть переглянути дійство онлайн о 18:00", – розповіла Наталія Бунда, директорка департаменту розвитку ЛМР.

Функціонує з 14 грудня різдвяний ярмарок, проте він не схожий на торішній. Яток удвічі менше, ніж зазвичай, задля уникнення скупчень людей. Будиночки розташували в різних локаціях міста, зокрема на просп. Свободи, пл. Ринок, вул. Курбаса, вул. Галицькій і в проїзді Крива липа. Також планують поставити ярмаркові ятки на вул. Братів Рогатинців і пл. Митній.

Різдвяну шопку почнуть встановлювати 24 грудня на площі Ринок, біля центрального входу до міської ради, за участі етногурту KYRBASY. Тішитиме львів’ян і гостей вона впродовж різдвяних свят. Конструкція складатиметься з двометрових вирізьблених із тополі фігур, які розмальовували діти зі Львова.

6 січня виноситимуть Дідуха.

Уже 19 грудня за міським Арсеналом, між вулицями Староєврейською та Братів Рогатинців, з’явиться різдвяна площа. Там будуть колиби і своя ялинка. Усі деталі можна переглянути за покликанням.

18-20 грудня на території !FESTrepublic, що на вул. Старознесенській, 24, гостей і жителів міста очікуватиме зимовий вікенд! Організатори обіцяють святкову атмосферу, фудкорт зі смаколиками та напоями, книжковий розпродаж від Видавництва Старого Лева, а також продаж святкових сувенірів. Вхід вільний.

7-8 січня 2021 року, відбудеться фестиваль льодових скульптур. Організатори запрошують львів’ян та гостей міста відвідати казковий світ льодових скульптур і спостерігати, як митці створюватимуть справжні шедеври з льоду.

Не обійдеться святкування Різдва без колядок та вертепів у Шевченківському гаю. Щорічне дійство з традиціями та звичаями відбудеться 7-8 січня 2021 року за адресою: Музей народної архітектури й побуту у Львові імені Климентія Шептицького, вул. Чернеча гора, 1.

Місто і бізнес (готелі та ресторани) організували розіграш подарунків на день Святого Миколая на сторінках Lviv.Travel у соціальних мережах Facebook та Instagram. А в Центрі туристичної інформації на пл. Ринок, 1 гостей особисто зустрічатиме Святий Миколай з подарунками

Крім того, можна переглянути різдвяну виставу, балет чи святковий концерт.

Фото: управління туризму ЛМР

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.