"Вулиця, на якій я живу": у Львові відкрили виставку фотографій молоді Донбасу

Упродовж літа фотомайстерні відбувались у трьох містах Донеччини та Луганщини.

Про це повідомляє Львівська міська рада, передає "Еспресо.Захід".

У Львівському муніципальному мистецькому центрі сьогодні стартувала нова виставка. "Вулиця, на якій я живу" – виставка випускників і випускниць фотомайстерень німецько-українського проєкту МедіаЛаб Донбас.

Упродовж літа фотомайстерні відбувались у трьох містах Донеччини та Луганщини: Соледарі, Бахмуті та Лисичанську. Загалом навчалися 32 студенти та студентки. Вони працювали з дзеркальною фотокамерою та створили особисті, глибинні фотоісторії, які увійшли до виставки. Кураторами проєкту стали фотографи-документалісти з Києва та Львова – Сергій Полежака, Олексій Фурман, Іринка Громоцька та Сергій Коровайний.

Виставка можна подивитися у лекційному залі Львівського муніципального мистецького центру. Тут є 16 фотоісторій учасників проєкту. Оглянути їх можна до 25 грудня, щодня з 10:00 до 21:00. Вхід вільний.

"Дуже імпонує додавати нашому лекторію соціальні змісти. Фотовиставка молоді з Луганщини та Донеччини дозволяє побачити Схід України незаангажованим поглядом, співпереживати та відчувати радість разом із тими, хто живе зараз за кілька десятків кілометрів від зони проведення АТО, і, попри все, має своє дитинство", – говорить про виставку директорка Муніципального мистецького центру Ляна Мицько.

Проєкт МедіаЛаб Донбас фінансують у рамках Програми Федерального міністерства закордонних справ Німеччини "Розбудова співпраці з громадянськими суспільствами у країнах Східного партнерства".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.