"Щодня 100-120 хворих на коронавірусну хворобу на Львівщині потребують госпіталізації", – Орест Чемерис

Заповненість ліжкової мережі становить 43,1%.

Про це на брифінгу щодо епідситуації повідомив директор департаменту охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації Орест Чемерис, передає "Еспресо.Захід".

Станом на сьогодні, 15 грудня, на стаціонарному лікуванні у Львівській області знаходиться 1570 пацієнтів, з них 140 – в реанімаційному відділенні. 28 перебувають на апаратах штучної вентиляції легень.

"Заповненість ліжкової мережі становить 43,1%. За попередню добу на стаціонарне лікування потрапили 125 пацієнтів. Приблизно така кількість пацієнтів (коливається у межах від 100 до 120) щоденно потребує стаціонарного лікування та госпіталізації в заклади охорони здоров'я", – зазначив Орест Чемерис.

Директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА зазначає, що в Обласній інфекційній лікарні на сьогодні знаходиться 128 пацієнтів, у Центрі легеневого здоров'я – 162 пацієнти, у Львівському обласному госпіталі ветеранів у Винниках – 160 пацієнтів, у Лікарні швидкої допомоги – 222.

Щодо районів, то найбільш заповненими є Стрийська міська лікарня. Там на стаціонарі 75 людей. А також Новояворівській районній лікарні є 110 пацієнтів.

"Хочу відзначити, що ліжкова мережа становить 3645 ліжок, з них 2544 забезпечені киснем. У відсотковому значенні це 70% від усіх ліжок. Фактично нам потрібно доопрацювати ще мінімум 10% відсотків, щоб вийти за межі 80%. Це ми маємо виконати до кінця поточного року", – каже Орест Чемерис.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.