Консул України у Гданську отримав орден "За ефективність"

Нагороду Леву Захарчишину вручив сьогодні у Варшаві Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Польща Андрій Дещиця.

Про це йдеться на сайті Балтійсько-Чорноморського економічного форуму, передає "Еспресо.Захід".

15 грудня у Варшаві відбулася щорічна нарада керівників консульських установ України в Республіці Польща та почесних консулів України в Польщі. Під час цієї наради Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Польща Андрій Дещиця і вручив Консулу України у Гданськ Леву Захарчишину орден "За ефективність".

До цієї нагороди Лева Леонідовича представила міжнародна команда Балтійсько-Чорноморського економічного форуму. У такий спосіб було відзначено ефективну роботу Консула України у Гданську та його активне сприяння в реалізації міжнародного проєкту створення коридору ефективного співробітництва від Балтики до східних берегів Каспійського моря, який координується міжнародною командою Балтійсько-Чорноморського економічного форуму. Зокрема, розвивається співпраця між підприємствами, установами та організаціями Гдині та Херсона, Херсонської області та Поморського воєводства Польщі.

Така співпраця, своєю чергою, стала фундаментом створення "Гдинського трикутника" (м. Гдиня та Поморське воєводство в Польщі, м. Херсон і Херсонська область в Україні, м. Клайпеда та Клайпедський район у Литві) – додаткового механізму активної реалізації тристоронньої співпраці між Польщею, Україною та Литвою. А відтак це співробітництво отримало додатковий поштовх розвитку на рівні міністрів закордонних справ трьох країн у Любліні й назву "люблінський трикутник".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал