У США розпочалася масова вакцинація від COVID-19

На старті програми з масової вакцинації щеплення зможуть отримати близько 3 млн осіб.

Про це пише Reuters.передає "Еспресо.Захід".

"Перші партії вакцини робітники компанії Pfizer на фабриці в Мічигані почали пакувати в сухий лід близько 6:30 ранку за місцевим часом 14 грудня. Вантажівки відвезуть вакцину у 636 заздалегідь визначених місць по всій країні", - йдеться в повідомленні. 

Очікується, що цього тижня Pfizer доставить близько 2,9 мільйона доз через служби United Parcel Service і FedEx.

Згідно з рекомендаціями центру з контролю та протидії захворюванням першими вакцинуватимуть медиків і мешканців будинків престарілих, які першочергово входять до групи ризику. Також вакцинують високопосадовців із Білого дому, які на собі продемонструють безпечність вакцини.

Читайте також: "Вакцина від COVID-19 в українських аптеках з'явиться не раніше осені", – Яна Зінкевич

Додамо, що США стали шостою країною, яка схвалила цю вакцину після Великої Британії, Канади, Бахрейна, Саудівської Аравії та Мексики.

Дана вакцина під час випробувань показала 95% ефективності проти COVID-19. Її затвердили, попри занепокоєння щодо алергічних реакцій, які виникли у кількох людей, що отримали щеплення у Великій Британії. Співробітники FDA запевнили, що документи до вакцини Pfizer чітко застерігатимуть проти щеплення цією вакциною осіб з серйозними випадками алергій.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал