"Украерорух" отримав сертифікат, який знімає усі перешкоди для роботи аеропорту "Ужгород"

Тепер він може бути провайдером аеронавігаційних послуг у відповідній частині повітряного простору Словаччини, необхідній для виконання польотів за приладами до/з летовища.

Про це повідомляє пресслужба "Украероруху", інформує "Еспресо.Захід".

"Украерорух" отримав новий сертифікат Агентства Європейського Союзу з безпеки польотів (EASA), який підтверджує, що український провайдер послуг аеронавігаційного обслуговування відповідає оновленим європейським сертифікаційним вимогам, які набрали чинності в Європейському Союзі у січні 2020 року.

Успішне проходження аудиту європейського регулятора з безпеки польотів є обов’язковою умовою для надання українською стороною транскордонних послуг у частині повітряного простору Словацької Республіки для виконання польотів до/з Міжнародного аеропорту "Ужгород".

"Украерорух" вперше пройшов сертифікацію EASA у 2018 році. Зазначена сертифікація була виконана, як умова словацької сторони, задля визначення його провайдером аеронавігаційних послуг у відповідній частині повітряного простору Словаччини, необхідної для виконання польотів за приладами до/з аеропорту "Ужгород". Протягом двох років "Украерорух" підтримував поточну відповідність європейським сертифікаційним вимогам, задля забезпечення умов для відновлення польотів на аеродромі.

Наразі підприємство завершує опрацювання останніх технічних аспектів взаємодії та невдовзі перебере на себе повне обслуговування аеропорту.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.