Проти депутатів ОТГ на Закарпатті, що співали гімн Угорщини, порушили справу про держзраду

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом державної зради у зв'язку з виконанням гімну Угорщини депутатами Сюртівської сільської об'єднаної територіальної громади в Закарпатській області.

Про це йдеться у відповіді СБУ на запит "Українських Новин", інформує "Еспресо.Захід".

"Обставини дій депутатів Сюртівської сільської об'єднаної територіальної громади в Закарпатській області досліджуються в кримінальному провадженні за частиною 2 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), частини 1 статті 111 (держзрада) і частини 3 статті 358 (підробка документів)", - сказано у відповіді.

Інші дані належать до таємниці досудового розслідування, зокрема, інформація про те, чи допитували депутатів тергромади.

Фото: Українські новини

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає неприпустимим виконання гімну Угорщини депутатами Сюртівської тергромади Закарпатській області під час складання присяги.

Також Міністерство закордонних справ України звинувачує Угорщину у втручанні в місцеві вибори 25 жовтня шляхом прямої агітації угорських чиновників за Партію угорців України.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.