"Цей фільм про правду": італійські журналісти у зоні ООС знімали фільм про Віталія Марківа

У зоні операції Об’єднаних сил відбулися зйомки документального фільму "Crossfire", ініційованого групою італійських журналістів, із залученням військовослужбовців Національної гвардії України, що виконують завдання в ООС та однієї з українських кінокомпаній.

Про це повідомляє пресцентр ООС, передає "Еспресо.Захід".      

Основною темою та ідеєю фільму було висвітлення подій та обставин, що стосуються загибелі журналістів Андре Роккелі і Андрія Миронова у 2014 році та справи українського військовослужбовця-нацгвардійця Віталія Марківа, який був неправдиво звинувачений у причетності до цього інциденту, зазначають у штабі.

Разом зі знімальною групою до зони ООС прибув і сам Віталій Марків – "перш за все, аби зустрітися з побратимами, з якими разом виконували на цих позиціях службово-бойові завдання кількома роками раніше, з гвардійцями, які чекали на його повернення та робили все можливе для того, аби з Віталія були зняті усі звинувачення та якнайшвидше його повернути в Україну і в ряди Нацгвардії".

"Італійські колеги поставили собі за мету показати усьому світу правду – і я із задоволенням допомагаю їм це зробити, – розповідає Віталій. –  Разом зі знімальної групою ми побували в місцях, де точилися запеклі бої, вони побачили та відзняли той будинок, в підвалі якого рятувався від обстрілів їх колега Андреа Рокеллі. Особисто для мене цей фільм – ще один доказ моєї непричетності до злочину, за який мене несправедливо засудили та протримали у в’язниці майже три з половиною роки".

Протягом кількох днів знімальні групи працювали на різних локаціях, що стосуються зазначених вище подій, а також спілкувалися з гвардійцями, аби отримати найбільш повну та об’єктивну картину того, що сталося, та донести її як до італійського суспільства та української громадськості, так і до світового співтовариства в цілому.

"Цей фільм – про правду і про реальний стан речей. Це наша відповідь різноманітним фейкам, недостовірній інформації та перекручуванню фактів, – зазначає режисер фільму  Лоренцо Станцані. – А ще для нашої знімальної групи це своєрідна справа честі – завершити зйомки цього фільму та показати його всьому світу в пам’ять про нашого колегу та друга Андреа Рокеллі, який загинув тут шість років тому. Адже частина нашого документального фільму присвячена фактично похвилинному відтворенню подій травня 2014 року і того дня, коли Андреа загинув".

Читайте також: Віталія Марківа нагородили орденом Архистратига Михаїла

Фото: пресцентр ООС

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал