"Нормандська зустріч Зеленського – це ганьба і поразка дипломатії", – Микола Княжицький

А від капітуляції тоді Україну врятував лише організований спротив народу.

Про це у прямому ефірі програми "Еспресо" "Борковський & Валевська" розповів народний депутат Микола Княжицький, інформує "Еспресо.Захід".

"Для мене особисто – це роковини, чи річниця ратифікації формули Штайнмаєра, що, очевидно, є прямою поразкою української дипломатії – навіть сама згода нашої сторони на імплементацію цієї формули. Адже відповідно до неї у нас має бути особливий статус для цих територій на постійній основі, відповідно до неї ми маємо проводити вибори на окупованих територіях при відкритих кордонах при тому, що будуть діяти міліцейські підрозділи бойовиків, але разом з тим вони мають відбуватися відповідно до українського права. Я не знаю, яке законодавство дозволяє те, щоби озброєні люди стояли при вході до виборчих дільниць. І як у цих виборах зможуть взяти участь такі партії, як "Європейська Солідарність", "Голос", чи "Громадянська позиція"?", – повідомив політик.

Також він відзначив, що окрім напруги у суспільстві і демонстрації того, що війна надовго, ця зустріч у Нормандському форматі нічого іншого не принесла.

"Головне ж, що вона продемонструвала – це те, що слова Володимира Зеленського про те, що потрібно перестати стріляти – залишилися лише словами. Насправді на тому саміті нічого не було вирішено, окрім ганьби, яку ми отримали, погодившись на формулу Штайнмаєра. Але навіть вона не була ратифікована, через те, що активна громадськість створила "Рух опору капітуляції", який не дозволив перейти ті червоні лінії, як цього хотів Володимир Зеленський", – додав Микола Княжицький.

Нагадаємо, програма "Борковський & Валевська" виходить щоп'ятниці о 21.15 на телеканалі "Еспресо".

Усі попередні програми "Борковський & Валевська" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.