У МОЗ очікують від локдауну зниження кількості хворих на 50%

Жорсткі обмеження в Україні діятимуть з 8 до 24 січня 2021-го.

Про це сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов на щоденному брифінгу, передає "Еспресо.Захід".

Максим Степанов зазначив, що в країнах Європи, коли діє комендантська година й люди не відходять від дому далі ніж на кілометр, ефект є кращим. Коли люди виходять лише в продуктові магазини й аптеки, то за три тижні кількість хворих знижується до 80%.

"Звертаюсь до вас, щоб з 8 до 24 січня виконували всі ті правила, які встановили на території України. Розраховуємо на ефект не менше ніж 40-50% зниження кількості інфікованих за цей період", – говорить Максим Степанов.

Міністр закликав не влаштовувати великих родинних свят, оскільки найчастіше можна заразитися коронавірусною хворобою під час скупчення людей.

Додамо, пнан час нокдауну буде заборонено роботу кафе, ресторанів, барів (окрім доставляння та замовлень на виніс), магазинів непродовольчих товарів, кінотеатрів, клубів, спортивних залів, театрів, а також торговельно-розважальних центрів (виняток – коли в ТРЦ дозволяється торгівля лише харчами, ліками, ветеринарними препаратами, товарами особистої гігієни та побутової хімії). На канікули відправлять усі заклади освіти, крім дитячих садків.

Діятиме заборона на будь-які розважальні, спортивні, культурні масові заходи. Продовжуватиме працювати громадський транспорт, продуктові магазини, аптеки, банки, поштові оператори.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал