Уряд запроваджує локдаун з 8 по 24 січня

До кінця року не впроваджуватимуть жорстких обмежень через стабілізацію рівня захворюваності.

Відповідне рішення прийняли на засіданні Кабінету міністрів України, передає "Еспресо.Захід".

"Ми більше трьох тижнів говорили з представниками влади, бізнесменам. За результатами наших переговорів прийняли рішення про те, що з 8 по 24 січня включно наступного року в Україні запроваджуємо посилені карантинні обмеження. Назвемо їх зимовими канікулами. Це роблять заради безпеки, щоб не допустити розгортання нової потужної хвилі захворюваності, яка може початися після новорічних свят", – заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. 

Читайте також: МОЗ назвало області з найвищим СОVID-показником

Заборона передбачатиме роботу кафе, ресторанів, барів (крім доставки та замовлень на виніс), магазинів непродовольчих товарів, кінотеатрів, клубів, спортивних залів, театрів, а також торговельно-розважальних центрів (виняток – коли у ТРЦ дозволяється торгівля лише продуктами харчування, ліками, ветеринарними препаратами, товарами особистої гігієни та побутової хімії). На канікули відправлять всі заклади освіти, крім дитячих садків.

Діятиме заборона на будь-які розважальні, спортивні, культурні масові заходи. Продовжуватиме працювати громадський транспорт, продуктові магазини, аптеки, банки, поштові оператори. 

 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал