Україна отримала 600 млн євро макрофінансової допомоги від ЄС

Україна отримала від Європейської Комісії 1-й транш в рамках нової (виняткової) програми макрофінансової (кредитної) допомоги ЄС номінальним обсягом 600 млн євро у вигляді довгострокової позики під відсоткову ставку 0,125 % з терміном погашення у червні 2035 року.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України, передає "Еспресо.Захід".      

Зазначається, що для надання траншу Європейська комісія здійснила розміщення власних облігацій з негативною дохідністю -0,143%, завдяки чому після відрахувань комісій за випуск Україна фактично отримала 623,5 мільйона євро.

"Ми вдячні Європейській Комісії за надану підтримку, що безумовно є черговим відображенням стратегічного партнерства між Україною та Європейським Союзом. Отримані кошти будуть спрямовані на фінансування видатків державного бюджету, що сприятиме підтриманню фінансової стабільності в Україні", – зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Читайте також: На дороги і транспорт: Україна отримає від ЄІБ 640 млн євро

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, своєю чергою, подякував Валдісу Домбровскісу та Європейській комісії за черговий транш і заявив, що це зміцнить макрофінансову стабільність України у складні часи пандемії.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал