Львів знову заглибиться у знаменитих "Петрика і вовка"

Твір, окрім іншого, вчить розрізняти голоси музичних інструментів.

Понад 400 записів на понад десяток мов набула за своє життя симфонічна казка "Петрик і вовк", яку ще 1936 року написав уродженець України (про що ніколи не забував і чим дуже пишався), один із найбільш виконуваних композиторів ХХ століття у світі Сергій Прокоф'єв. Цю казку озвучували Софі Лорен та Антоніо Бандерас, Стінг і Шерон Стоун, і навіть Білл Клінтон та Михайло Горбачов. У п'ятницю у центрі ім. О. Довженка у Львові казку "Петрик і вовк" зіграють музиканти Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії ім. М. Скорика. А роль оповідача виконає Олег Пригода – актор, який припав до серця багатьом як ведучий Сімейних концертів, інформує "Еспресо.Захід".

Як розповіли організатори, симфонічна казка "Петрик і вовк" – це твір, де слово читця (його також написав Сергій Прокоф'єв) чергується з музикою. Йдеться про безстрашного хлопчика Петрика, який разом із Пташкою перехитрував і провчив Вовчика. Події та характери Прокоф’єв змалював із властивим йому добрим гумором.

Цікаво, що кожен персонаж казки має голос котрогось інструмента. Так, Петрик – це струнні, Пташка – флейта, Дідусь – фагот, Кішка – кларнет, Вовк – валторни. Головні виконавці Наталія Кожушко (флейта), Михайло Закопець (гобой), Дарія Кузьменко (кларнет), Андрій Ткачук (фагот), Назар Базів (валторна), а також уже згаданий оповідач Олег Пригода дадуть дітям через музику не тільки уявлення про музичні інструменти, а й добрий виховний урок про життя.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.