Німеччина виділила на План дій Ради Європи для України 1 млн євро

План дій покликаний підтримати Україну у виконанні зобов'язань держави-члена Ради Європи.

Про це повідомляє пресслужба посольства Німеччини в Україні, передає "Еспресо.Захід". 

"7 грудня Постійний представник ФРН при Раді Європи, посол Рольф Мафаель і заступник Генерального секретаря Ради Європи Ґабріелла Баттані-Драґоні підписали договір, за яким Німеччина другий раз поспіль робить значний внесок у реалізацію Плану дій Ради Європи для України", - йдеться у повідомленні.

У посольстві наголосили, що внесок у розмірі 1 млн євро, зроблений у 2019 році, став найбільшим внеском у план дій порівняно з випадками інших країн.

"У 2019 р. Німеччина добровільно надала 1 млн євро на підтримку Плану, що стало найбільшим внеском, який Німеччина коли-небудь робила у подібні плани дій Ради Європи в інших країнах", - повідомили в посольстві.

У дипвідомстві також зазначили, що нинішнє затвердження подальшої підтримки України відбулося за декілька тижнів після переходу головування в Комітеті міністрів Ради Європи до Німеччини.

"На посту голови Комітету міністрів Ради Європи Німеччина підтримує зусилля України на шляху реформ. Щоб продемонструвати нашу підтримку, ми, як минулого року, зробили важливий фінансовий внесок у План дій Ради Європи для України", - сказала посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен.

План дій Ради Європи для України 2018-2022 рр. - спільна ініціатива Ради Європи та українських державних органів, спрямована на підтримку України у реформуванні законодавства, інституцій і приведення діяльності до європейських стандартів у сфері прав людини, верховенства права і демократії.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал