Кисневий концентратор і пульсоксиметр можна безкоштовно орендувати в комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я

За кошти благодійників у медичній комісії УГКЦ закупили три кисневі концентратори.

Видають їх за потреби безкоштовно, передає "Еспресо.Захід".

Ідея закупити концентратори виникла як спосіб допомогти духовенству й монашеству, яке захворіло на СOVID-19, але зараз їх надають у безкоштовну оренду всім, хто має потребу в підтримці дихання.

"Нам вдалося зібрати гроші й закупити три кисневі концентратори. Зараз до нас звертаються особи, які бачили оголошення про оренду концентратора у соцмережах. Усе відбувається просто: з людиною укладається договір на два тижні. Після кожного користування ми замінюємо фільтри. Отже, якщо у вас або у ваших рідних є потреба в додатковому кисні, вас з лікарні виписали, а дихати важко, звертайтеся за телефоном 0504173560. Якщо концентратор буде вільний, надамо в користування", – розповіла "Еспресо.Захід" голова комісії у справах душпастирства охорони здоров’я сестра Севастіяна Карвацька.

Концентратори закупили за гроші простих українців. У процесі траплялися дуже цікаві випадки. Наприклад, викладач одного із львівських вишів пожертвував свою річну зарплату. Цих грошей вистачило на цілий концентратор!

Усі три кисневі концентратори вже віддали у користування тим, кому важко дихати самостійно.

Також у комісії придбали ще вісім пульсоксиметрів, їх також надають у домашнє користування.

"Комісія має у планах закупити ще більшу кількість кисневих концентраторів. Тому наша збірка триває", – зазначила сестра Севастіяна Карвацька.

Нагадаємо, відома львівська волонтерка, керівниця благодійного фонду "Крила надії" Наталія Ліпська також збирає кошти на кисневі концентратори і пропонує облаштувати львівські поліклініки пунктами їх видачі.

Реквізити: 5168 7554 1863 2598 , карточка на ім’я Карвацька Іванна (с.Севастіяна);

Або: Благодійний фонд імені Митрополита Андрея Шептицького

Код ЄДРПОУ 25242419

IBAN UA 40 325365 0000002600906368293 (р/р 2600906368293) в ПАТ “Кредобанк”, МФО 325365

призначення платежу: “Благодійна допомога на статутну діяльність згідно листа №___ від ____________2020р. Без ПДВ”.

Фото: facebook/sevastianakarvatska

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал