Шмигаль підтвердив ймовірність локдауну в січні

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підтвердив, що Україна зможе обійтися без тотального карантину в грудні. Зараз влада розглядає можливість локдауну в січні.

Про це Денис Шмигаль написав на своїй сторінці у facebook, передає "Еспресо.Захід". 

"У грудні посилення обмежувальних заходів не буде. Завдяки карантину "вихідного дня"нам вдалося дещо стабілізувати епідемічну ситуацію та розвантажити медичну систему", - заявив прем'єр-міністр.

Цього тижня тричі кількість одужалих перевищувала кількість нових хворих. Як запевнив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, медична система протягом грудня впорається з нинішнім навантаженням.

"Проте, з урахуванням динаміки захворюваності, припускаємо, що запроваджувати більш жорсткі карантинні заходи доведеться вже в січні. Водночас держава робить усе, щоб українці якнайлегше пройшли зимові канікули заради безпеки. Наразі ми спільно з місцевою владою працюємо над переліком можливих обмежень, для цього очільники міст та ОДА пройшли опитування та надали власну думку.", - додає Денис Шмигаль. 

Читайте також: Степанов розповів, коли Україна має отримати перші 8 млн доз вакцини від COVID-19

Зокрема, підтримують заборону або обмеження діяльності:

Водночас міські голови та керівники ОДА виступають за роботу з частковими обмеженнями громадського транспорту (не більше, ніж кількість сидячих місць), закладів громадського харчування (доставка або на винос) та готелів (без зон розваг та харчування).

Точну дату запровадження карантину мають оголосити 9 грудня.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.