На Святодухівському соборі в Чернівцях відновили історичний напис румунською

На фронтоні Святодухівського кафедрального собору у Чернівцях відновили історичний напис (знищений у 1990-х роках) румунською мовою "Один в трьох іпостасях Бог".

Про це інформує начальниця відділу охорони архітектурної спадщини Чернівецької міськради Олена Пушкова, передає "Еспресо.Захід".

"Разом працювали Центр румунської культури ім. Євдоксія Гурмузакі, консисторія Чернівецько-Буковинської Єпархії УПЦ, ГО "Чернівецький міжнародний інститут охорони та збереження культурної спадщини" та Науково-консультативна рада з питань охорони культурної спадщини м.Чернівців при відділі охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради, професійність якої відома вже на рівні Міністерства культури та інформаційної політики України. Щира подяка всім! Робота з відновлення історичних написів та автентичної символіки буде продовжена, що додасть місту особливого шарму та туристичної привабливості", – повідомила посадовиця.

У місті це називають прикладом толерантності та взаємної поваги.

Довідково. Святодухівський собор у Чернівцях називають головним храмом Буковини. Він побудований у стилі італійського ренесансу, причому за основу взято один із проєктів Петербурзького Ісаківського Собору. Зараз це кафедральний собор Української православної церкви (Московського патріархату) у Чернівцях. Перший камінь у його фундамент закладено в липні 1844 року.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал