За годину до інавгурації Садовий збирає "старий" виконком – видавати дозволи на забудову

Це вже третя спроба мера Львова провести засідання виконавчого комітету, де мали б розглянути ряд питань, що стосуються видачі містобудівних документів.

Про це стало відомо з анонсів, розміщених на сайті міської ради, інформує "Еспресо.Захід".

Пресслужба мерії повідомляє, що о 10:00 відбудеться сесія ЛМР, а годину до того, о 09:00 – виконком.

Зазначимо, що це вже третя спроба Андрія Садового провести виконком до прийняття присяги. Чому він так поспішає? Відповідь проста і її озвучив ще напередодні першої спроби мера депутат ЛМР від "Європейської Солідарності" Сергій Івах:

"Мабуть, у Садового хотіли провести усі свої "ліві" питання ще старим складом виконкому. Бо буде новий, який не дозволить їм цього зробити".

Першого разу, 27 листопада, виконком так і не відбувся. Офіційною причиною стала начебто відсутність кворуму. Хоч насправді – саме великий розголос щодо скандальних питань.

Вдруге, 1 грудня, Андрій Садовий все ж провів засідання, але потрібне питання, а саме виділення 2,6 га під забудову, не пройшло. На нього чиновники підготувалися значно краще і забудовник начебто навіть пропонував збудувати школу, але це не спрацювало.

Тож зараз, цілком очевидно, буде третя спроба, як останній шанс. Про це на своїй facebook-сторінці пише депутат ЛМР попереднього скликання Ігор Телішевський:

"Завтра о 09:00, перед сесією Львівської міської ради, де вступить у повноваження Андрій Садовий, відбудеться чергове засідання виконавчого комітету. У порядку денному майже 30 питань, але найбільший інтерес завжди викликають питання будівництва. Одним з найскандальніших питань є видача МУО на будівництво по вул. Щурата, де хочуть забудувати 2,6 га землі у зоні Ж-3 (5-10 поверхів)".

Далі депутат пояснив, що насправді хоче провести на засіданні Андрій Садовий і хто за цим стоїть.

"Міська влада знову видає МУО (містобудівні умови і обмеження, – ред.) без належного контролю за дотриманням усіх норм. Гранично допустима висота, яку прописали в проєкті рішення, становить 55 метрів, а це еквівалент будинку понад 15 поверхів. Такі висотні "мурашники" створюють додаткове навантаження на соціальну інфраструктуру, яку ні забудовник, ні місто розвивати в цьому районі не збираються! Також виникає питання замовника цього будівництва, адже дозвіл отримує маловідомий ЖБК, створений лише 2 роки тому!

Інше, не менш скандальне, питання №28 – збільшення для забудовника житла на вул. Очеретяній висотності на 10 метрів, що дозволить "надбудувати" два додаткові поверхи. Також хочуть зменшити допустиму відстань від об’єкта до червоних ліній. Водночас питання №26 стосується наближених до міського голови осіб", – зазначив Ігор Телішевський.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.