Держзрада і мільйонні збитки: в СБУ озвучили причини обшуків в "Укрспецекспорті" й "Укроборонпромі"

Сьогодні Служба безпеки України провела обшуки у службових приміщеннях ДК "Укрспецекспорт", ДК "Укроборонпром" та однієї з іноземних структур.

Про це повідомили в пресцентрі СБУ, передає "Еспресо.Захід".

У спецслужбі розповіли, що процесуальні заходи здійснюють у рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України. Метою обшуків є документування фактів можливої причетності службових осіб цих структур до проведення діяльності в інтересах однієї з країн Південної Азії на шкоду обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, – зазначили в СБУ.

"Встановлено, що протиправна діяльність представників вітчизняного спецекспортера пов’язана із штучним залученням посередницької іноземної структури, що призвело до можливої втрати Україною ринків озброєння в окремих країнах азійського регіону, гальмування діючих контрактів ДК "Укрспецекспорт", а також створення перешкод для укладання нових зовнішньоекономічних контрактів. За попередніми оцінками, нанесена шкода державним інтересам складає близько 100 мільйонів доларів США", – йдеться в повідомленні СБУ.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал