Споживачі тікають від облгазів: "Нафтогаз" отримує до 10 тисяч заявок на добу

Найбільше клієнтів з Львівської, Київської та Дніпропетровської областей.

З 1 серпня цього року українці можуть обирати постачальника газу. З'явився навіть спеціальний мобільний додаток, де можна обирати постачальника з найнижчою ціною. Якщо у перші місяці споживачі не ризикували відмовлятись від послуг облгазів, то тепер активно переходять до інших компаній. Найбільший притік клієнтів у "Нафтогазу", який тепер може напряму продавати газ населенню. Як повідомляє  ГК "Нафтогаз України", вони уже обслуговують  355 тис. клієнтів, передає "Еспресо.Захід".

"В перші кілька місяців після завершення режиму держрегулювання, компанія отримувала по 100-200 заявок на добу. Проте за останні два місяці динаміка приросту заявок стала значно жвавішою. Станом на 1 грудня середня динаміка подачі заявок становить 8-10 тис. на добу", – повідомляють у компанії. Найбільша кількість нових клієнтів "Нафтогазу" проживають у Київській, Львівській та Дніпропетровській областях.

Те, що з початком опалювального сезону споживачі почали активніше відмовлятись від послуг облгазів, логічно, адже різниця в тарифах становить більше двох гривень на кубометрі. Скажімо, якщо на грудень "Нафтогаз" встановив тариф 6,33 грн/куб.м. з ПДВ, то у "Львівгаз збуті" вартість кубометра газу – 8,8 грн.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.