Миколай у камуфляжі: подарунки для малечі підготували військові

Свято з дарунками від чудотворця захисники організовують для потребуючих дітей.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Львівські захисники збирають подарунки для дітей до приходу святого Миколая. Опікуються малечею із синдромом Дауна й тими, хто позбавлений батьківського піклування.

Одна з таких акцій – "Миколай у камуфляжі". Заради благої справи об’єдналися учасники бойових дій з різних підрозділів. Хлопцям вдається організувати святкове дійство для півтори сотні дітлахів. Збирають засоби гігієни, дитячий одяг, іграшки, книжки, художню літературу, розвивальні книжки, ігри, канцтовари та солодощі.

"Ми певною мірою соціалізуємо учасників бойових дій, вони долучені до благої справи, спілкуються з дітлахами, – розповів у коментарі журналістці "Еспресо.Захід" волонтер Захар Саджениця. – Навіть не завжди обов’язково прийти з подарунком до тих дітей, їм важливе спілкування. Окрім цього, дітей виховують у патріотичному дусі, і коли до них приходить учасник бойових дій із подаруночком від святого Миколая – це дуже круто і для учасників бойових дій, і для самих дітей".

За словами військового, раніше захисники організовували виставу, намагалися в патріотичному руслі показати дітлахам певну частинку історії України.

"Це така казка, де учасники бойових дій виганяють сепаратистів, які вкрали дитячі подарунки. А Миколай роздає подарунки. Цього року, на жаль, не можемо таке зробити у зв’язку з карантином. Та попри те, підготували для малечі чимало цікавого", – додає Захар Саджениця.

Відтак, окрім подарунків, хлопці планують у святковий день подивитися з дітьми фільм і разом поїсти солодощів. Опісля розмалюють гіпсові статуетки, які дитина зможе залишити біля себе й пам’ятати про цей день.

Читайте також: Стань Святим Миколаєм

Святкове дійство для дітлахів також організовує військовий Тарас Елейко. Чоловік уже протягом 15 років дарує веселощі дітям одного з районів Львівщини. Допомагають діткам із малозабезпечених сімей. Щороку військові мають близько двох сотень листів із проханнями дітей.

"Найприємніше, що дітлахи пишуть листи й зачасту навіть не сподіваються, що святий Миколай принесе їм дарунки. Це таке щастя – бачити в очах дітей радість і захоплення, – ділиться враженнями Тарас Елейко. – А ще приємніше, коли вже дорослі впізнають по голосу. Якось я підвозив дівчину років 18, розговорилися з нею, а вона мене питає: "Ви часом не Миколай?" По голосу впізнала, що я колись приїжджав до неї з подарунками".

Нині до ініціативи Тараса Елейка приєдналися й інші волонтери. Близько сотні листів забирають мешканці. Відтак щороку 18 грудня Миколаї роз’їжджаються до дітей і дарують їм радість.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал