У Львові відбулося фаєр-шоу на згадку про початок Революції Гідності

Сьогодні, 1 грудня, на площі Ринок у Львові націоналісти відзначили сьому річницю початку Революції Гідності.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

На площі Ринок у Львові відбулося віче і піротехнічне шоу на згадку про дні революції 2013-2014 років. В акції взяли участь три десятки молодих людей різних націоналістих сил (в основному – представники Нацкорпусу). Вони розтягнули великий банер: "Свобода через боротьбу".

Як розповів активний учасник Революції Гідності, громадський діяч Богдан Бордун, саме у грудневі дні 2013 року акції протесту на Майдані в Києві проти незаконних дій режиму Януковича переросли у справжню українську революцію.

"З плином часу, людям властиво забувати. Так українці починають забувати про пекельні зимові будні Революції Гідності.  Наша акція – це нагадування про велику перемогу українського народу над донбаським кланом Януковича. Саме 1 грудня 2013 року український народ показав, що є монолітним і готовим виступати одним кулаком проти несправедливості за найцінніше – свою свободу та гідність. Майдан почався 21 листопада, але активна фаза революції стартувала саме 1 грудня, коли 30 листопада відбувся незаконний силовий розгін мітингувальників", – сказав Богдан Бордун.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал