"На вакцину від COVID-19 у Держбюджет заклали в десятки разів менше від потрібного", – Володимир Омелян в програмі "Головне" на "Еспресо"

Ми будемо мати ситуацію, що вакцин немає.

Про це у прямому ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо" заявив  ексміністр інфраструктури України Володимир Омелян. 

"Є така приказка, що розумні вчаться на чужих помилках, а дурні – на власних. Влада Зеленського, вона в якійсь взагалі третій категорії, бо вона взагалі нічого не вчиться. Ми в проєкті бюджету бачимо, що медицину закладено вдвічі менше, ніж потрібно. Коли ми всі говоримо про вакцину від COVID-19, і сподіваємось на неї як на манну небесну, то на вакцину закладено 2 млрд грн при мінімально необхідних 25-40 млрд грн", - сказав він.

Володимир Омелян наголосив, що за такого фінансування люди далі будуть хворіти.  

"Що це значить? Що ми будемо знову мати ситуацію, що вакцин немає, люди в паніці хворіють, вмирають, а влада тільки розводить руками", - додав він.

"Слуги народу заявляють, що ми в кращому випадку отримаємо вакцини влітку наступного року. І це буде перша безкоштовна партія, яка покриє потреби максимум 4 млн українців. А решта? Що робити до літа 2021? Що буде з бізнесом? Далі локдауни?", - наголосив політик.   

Усі попередні випуски програми "Головне" можна переглянути тут

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.