Скандал з першим засіданням ради у Львові триває – сьогодні збір тимчасової президії

ТВК надіслала листа усім членам тимчасової президії, а міський голова підхопив ініціативу і запросив їх на зустріч.

Як розповів у коментарі для "Еспресо.Захід" голова фракції "Європейська Солідарність" Петро Адамик, Андрій Садовий в телефонному режимі запросив усіх на погоджувальну раду.

"Зранку зателефонував Андрій Іванович і закликав представників фракцій на погоджувальну раду. Фактично це буде засідання тимчасової президії, де ми, сподіваюсь, погодимо усі питання, визначимо дату наступного засідання ради і сформуємо порядок денний", - відзначив політик.

Представник іншої політичної сили у Львівській міській раді, що входить у більшість, - Любомир Мельничук зі "Свободи", згодом опублікував лист від ТВК. Він адресований членам тимчасової президії і містить пропозицію провести засідання міської ради, на якому заприсягнуть новообраного голову Львівської ОТГ та решту депутатів.

Facebook Любомира Мельничука

"Щойно отримали лист від Львівської ТВК до тимчасової президії, де нас просять визначити час і місце проведення наступного пленарного засідання.

Наголошую, що пленарне засідання станом на сьогодні може скликати виключно тимчасова президія, яка була обрана на першому пленарному засіданні першої сесії Львівської міської ради 24 листопада 2020 року. До її складу було делеговано представників усіх фракцій: Петра Адамика, Любомира Мельничука, Юрія Мартинюка, Віталія Троця і Романа Федишина", - йдеться у дописі депутата.

Невдовзі керівник управління "Секретаріат ради" Юрій Лукашевський на своїй сторінці у Фейсбук повідомив про те, що ТВК надіслало два листи. Один 27 листопада, а другий сьогодні. У них одинаковий зміст, але у першому міститься пропонована дата засідання – 3 грудня, а у другому – її немає.

Facebook Юрія Лукашевського

"Виникає питання для чого було створювати другий лист і чому він опинився швидше у ЗМІ, ніж зареєстрований у міській раді? Моя версія: не всі задоволені від можливого порозуміння міського голови та депутатського корпусу, тому пробують розхитувати ситуацію", - написав чиновник.

От лише події він подав у викривленому вигляді. Адже усі пам'ятають, що саме Андрій Садовий, разом з своїми підлеглими та родинними медіа роздмухували скандал і шукали конфлікту з депутатами.

Та не менш цікавим є попередній пост того ж Юрія Лукашевського. У ньому він стверджує, що сесія відбудеться 3 грудня, а лист із цією датою від ТВК у міській раді отримали сьогодні.

Співставивши два повідомлення чиновника, можна дійти висновку, що він усе переплутав. Адже спочатку стверджує, що сьогодні отримали лист з датою – 3 грудня. А потім пише, що цей лист надійшов ще 27 листопада, а сьогоднішнього ще не бачив. Так хто тоді ворохобить події?

Ще цікавішими є коментарі під першим постом. У них на запитання "чи вважається недійсною сесія 24 листопада?" Юрій Лукашевський спочатку написав, що вона "дійсна". А згодом переправив на новий текст – більш нейтральний.

У коментарях представник "Опори" Тарас Радь та екс-керівник обласної юстиції Ярослав Жукровський також з'ясували, що законність проведення сесії 24 листопада була оскаржена з боку Андрія Садового, але судовий розгляд завершився на етапі призначення складу суду ще 25 листопада.

Та головне, на чому усі зійшлись, що наступне засідання може скликати лише тимчасова президія, тобто орган, який обрано на першому засіданні новообраної ради, яке оскаржує у суді Андрій Садовий. Така от колізія.

Та, сподіваємось, усі питання вирішать сьогодні на погоджувальній раді у міського голови, де будуть присутні усі зацікавлені сторони.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.