У Чорнобильській зоні викинули львівське сміття, – ЗМІ

Очевидці говорять про 10 вантажівок

Як стало відомо GreenPost із власних джерел, декілька машин побутового сміття були завезені у колишнє село Лелів, на полігон, розташований за 9 км від ЧАЕС.

Так, у п'ятницю 27 листопада, до Леліва заїхало 6 машин з відходами. Учора, 28 листопада, очевидці повідомили про ще 4 вантажівки із львівськими номерами, які вивантажували сміття на полігоні.

Наразі невідомо, яким чином вантажівки зі сміттям проїхали два КПП Чорнобильської зони, адже вивантаження побутового сміття в зоні та забруднення земель законодавчо заборонено, зазначає видання.

Читайте також: Сміттєвий слід COVID-19

Як з'ясувало видання, вантажівки з львівським сміттям стали вивантажуватися на території полігону у Леліві з 1 листопада цього року. За інформацією джерел, щодня до Чорнобильської зони потрапляє від 4 до 6 машин з відходами.

GreenPost надіслав запит на генерального директора ДСП "Радон" з вимогою роз’яснити   правомірність ввезення з 1 листопада 2020 року побутових та інших відходів у зону відчуження  та на підставі яких нормативних актів здійснюються відповідні роботи зі сміттям на  полігоні твердих побутових відходів "Лелів" у зоні відчуження.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал