Білоруси вийшли на "Марш сусідів" проти "колгоспного фюрера"

О 12:00 в неділю, 29 листопада, по всій Білорусі розпочався опозиційний "Марш сусідів".

Оскільки силовики самопроголошеного президента Олександра Лукашенко останнім часом активно блокують спроби протестувальників об'єднуватися у багатотисячні колони й вирушати до адміністративних будівель в центрі обласних і районних центрів, учасників сьогоднішньої акції просять згромаджуватися поряд із місцем свого проживання, передає Еспресо.TV.

При цьому їм слід усіляко висвітлювати власну активність в соцмережах, не боятися використосувати заборонену національну символіку, а у випадку появи спецпризначенців діяти узгоджено й не допускати затримань.

"Ви краще за замотаних ганчірками й балаклавами прихвоснів колгоспного фюрера знаєте рідні райони і де ховатися в разі загрози. Але не піддавайтеся страху: групі з 100 чоловік не варто розбігатися через один (міліцейський – ред.) бус, а 1000 – через сотню. Саме сміливість і готовність не тікати не дозволяє бандитам хапати людей. Ми не нападаємо першими – але в разі чисельної переваги не віддаємо своїх", – інструктує телеграм-канал Nexta.

Читайте також: Білоруська автокефальна православна церква оголосила анафему Олександру Лукашенку

Нагадаємо, після того як Світлана Тихановська, визнана міжнародним співтовариством в статусі обраної президентки Білорусі, пообіцяла амністію тим високопосадовцям з силових органів, які заарештують Лукашенка й причетних до вбивств і затримань учасників мирної революції, нинішній керівник Республіки Білорусь вперше висловив готовність назавжди виїхати до РФ.

Читайте також: Європарламент ухвалив резолюцію щодо Білорусі

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал