У Луцькому пологовому запрацював тимчасовий інфекційний шпиталь для "ковідних" хворих

Наразі в ньому підготували 50 ліжок, кількість місць із часом збільшать.

Про це повідомили у пресслужбі Волинської облдержадміністрації, передає Еспресо.Захід.

Як розповіла т.в.о. начальника управління охорони здоров'я Волинської ОДА Людмила Тимощук, від сьогодні розпочав свою роботу інфекційний госпіталь Луцької міської клінічної лікарні на базі пологового будинку, що дасть змогу збільшити кількість ліжко-місць для хворих на коронавірусну хворобу. Тимчасовий госпіталь розрахований на 214 ліжок, з яких сьогодні готові 50.

"Це дасть змогу пацієнтам – мешканцям Луцька госпіталізуватися, якщо буде більше хворих, які потребуватимуть госпіталізації", – сказала вона.

За словами Людмили Тимощук, на сьогодні завантаженість закладів Волинської області хворими на COVID-19 становить 47%. Вона наголосила, що наразі є місця для тих, кого необхідно шпиталізувати, і кількість таких місць збільшуватимуть.

За словами т.в.о. начальника управління охорони здоров’я, в області працюють також над збільшенням кількості ліжко-місць із під’єднанням до кисневих точок. На сьогодні таких ліжок 689, із них лише за останній тиждень під’єднали до кисневих точок 173. До кінця наступного тижня планують підвищити цей показник до тисячі, що дасть змогу забезпечити пацієнтам необхідну кисневу терапію.

Вона розповіла, що впродовж останніх 10 днів в області фіксують тенденцію до зниження хворих, які потребують стаціонарного лікування. Якщо на 16 листопада в лікарнях перебувало 700 пацієнтів, то сьогодні їх – 620. Водночас на кисневій терапії перебувають 318 хворих, у відділенні реанімації – 54 хворих, з яких 10 під’єднані до апаратів ШВЛ.

"Більшість людей, які госпіталізуються, потребують кисневої терапії, – зауважила Людмила Тимощук. – Це свідчить про те, що вірус став більш агресивним, а перебіг хвороби – більш складним".

Зазначимо, обладнати акушерський корпус Луцького пологового будинку під тимчасовий госпіталь для хворих на коронавірус вирішили 10 жовтня. Відтак необхідно було виконати вимогу Національної служби здоров'я України: для підписання контракту медзаклад мали перепрофілювати в ковідний.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал