Суд у справі MH17 відкинув усі версії, не пов'язані з російським "Буком"

Суд у Нідерландах, який розглядає справу про збиття MH17 на Донбасі у 2014 році, відмовився надати більше часу для розгляду альтернативних версій катастрофи.

Таким чином єдиною версією, яку готові розглядати судді, залишився висновок слідчих про те, що літак збили з російської зенітно-ракетної установки "Бук", передає ВВС Ukrainian.

Раніше міністерство оборони Росії та російський державний концерн "Алмаз-Антей" припускали, що літак могли збити з зенітно-ракетного комплексу Збройних сил України.

Проте слідство цю версію відкинуло, оскільки заявлене місце пуску не відповідало допустимій траєкторії польоту ракети або ж свідки з місцевих жителів чи колишніх бойовиків так званої ДНР заперечили можливість пуску з цих точок.

Захист одного з обвинувачених в причетності до збиття – росіянина Олега Пулатова – просив суд розслідувати альтернативні версії катастрофи, проте голова суддівської колегії Хендрік Стейнхейс заявив, що "клопотання слід відхилити".

"Перед стороною захисту не стоїть завдання довести правильність альтернативних сценаріїв події, – цитує агентство Інтерфакс одного з суддів. – У захисту немає необмежених прав на те, щоб просити додаткові розслідування. Суд повинен домогтися того, щоб розгляд справи проводився без затягування часу".

Читайте також: Війна на Донбасі: біля Водяного окупанти дистанційно замінували позиції ЗСУ

Слухання у справі про катастрофу літака Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines проводить Гаазький суд, слухання проходять в юридичному комплексі біля аеропорту Схіпхол в Амстердамі, звідки 17 липня 2014 року вилетів літак.

Серед обвинувачених в причетності до збиття літака і смерті 298 осіб – троє громадян Росії і один громадянин України.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал