Як символ жінки. Сьогодні в усіх куточках Львівщини висаджуватимуть кущі калини

25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок.

Сьогодні на Львівщині пройде регіональний флешмоб #НЕ_ламай_калину!", який відбудеться у рамках міжнародної кампанії "16 днів проти насильства". У сквері "На валах" у Львові висадять 16 саджанців калини як етнонаціонального символу української жінки. Калину висаджуватимуть також у всіх районах області та містах обласного значення. Про це повідомляє пресслужба ЛОДА, передає "Еспресо.Захід".

Увечері будівлю обласної адміністрації, як і будівлі офіційних установ і багатьох історичних пам'яток по всьому світу, підсвітять помаранчевим кольором. Саме помаранчевий є офіційним кольором Міжнародного дня проти насильства щодо жінок, який відзначають 25 листопада з 1991 року.

За даними ООН, одна з трьох жінок чи дівчат хоча б раз в житті зазнавала фізичного чи сексуального насильства. А з початком пандемії ця проблема лише посилилась. У деяких країнах кількість дзвінків на "гарячі лінії" щодо насильства зросла уп'ятеро.

Кампанія "16 днів проти насильства" традиційно починається 25 листопада і триває до 10 грудня – Міжнародного дня з прав людини. На період кампанії припадають і інші важливі дати:

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал