Не більш ніж 340 гривень боргу. В ЛОДА розповіли, через що можуть позбавити субсидії

Про покупки на суму 50 тисяч гривень треба повідомляти соцзахист.

Усім, хто отримував субсидії в минулому опалювальному періоді, на наступний сезон їх продовжать автоматично. Але так само автоматично можна і втратити право на субсидію. Найпоширеніша причина – заборгованість. Якщо заборгувати оплату комунальних послуг за три місяці на суму, що перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів (340 гривень), субсидію скасовують. Про це попереджає департамент соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації, передає  "Еспресо.Захід".

Якщо родину позбавили субсидії за поданням підприємств, що надають житлово-комунальні послуги, через те, що вона не сплачує вартість фактично спожитої послуги, тоді їй спершу доведеться сплатити заборгованість, а потім повторно подавати документи на призначення субсидії.

Ще одна причина, через яку позбавляють субсидії – приховування або свідоме подання недостовірних даних про доходи та майновий стан, що вплинули на встановлення права на субсидію. Позбавлять субсидії, якщо отримувач не повідомив про купівлю товару на суму понад 50 тисяч гривень, унаслідок чого йому була надміру перерахована сума субсидії.

Якщо під час вибіркового обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства державний соціальний інспектор виявить ознаки порушення норм законодавства щодо призначення субсидії, які вплинули (могли вплинути) на право призначення субсидії або визначення її розміру, про субсидію також можна забути.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал