Bitcoin сягнув трирічного максимуму

Вартість криптовалюти перевищила $19 тисяч.

Про це повідомляє "Економічна правда" з посиланням на Reuters.

Відповідно до даних торгів, курс біткоїна у вівторок, 24 листопада, вперше з 2017 року сягнув позначки 19 тисяч доларів. Лише в листопаді біткоїн подорожчав на майже 40%, а загалом від початку року – на 160%. Найбільш стрімко курс головної криптовалюти почав зростати на початку осені. З вересня до листопада він виріс на 55%.

У грудні 2017 року один Bitcoin купували за 19,9 тис. доларів. Це був історичний максимум криптовалюти.

Про те, що курс Bitcoin може почати суттєво зростати, криптовалютні аналітики почали говорити навесні. 11 травня в мережі Blockchain відбувся третій за всю історію так званий халвінг Bitcoin (від англ. halving – вполовинення) – зменшення вдвічі винагороди майнерам за додачу ними нового блоку в Blockchain.

На практиці зменшення винагороди означає зменшення вдвічі темпів видобутку криптовалюти. Сьогодні видобуто 18,5 млн Bitcoin із 21 млн можливих. Тобто що повільніше видобувають нові віртуальні монети, то більшу цінність здобувають ті, що вже є в обігу.

На підвищення вартості Bitcoin також вплинули прогнози щодо політичної та економічної нестабільності в 2020-2021 роках на тлі пандемії коронавірусу. Це і від'ємні ставки дохідності за борговими інструментами багатьох розвинених країн світу, зростання світового боргу, уповільнення виробництва та інші.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал