Штрафи за відсутність маски: у поліції Львівщини розповіли, скільки порушень було за вихідні

Поліцейські Львівщини закликають перебувати у громадських місцях у масках.

Протягом минулих вихідних поліцейські Львівщини склали 84 протоколи щодо порушення карантинних обмежень за ст.44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, 40 з яких стосувалися перебування громадян у громадських будівлях і транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту. Про це "Еспресо.Захід" повідомили у пресслужбі поліції Львівщини.

Усього від початку карантину (11 березня 2020 року) правоохоронці Львівщини виявили 4157 фактів порушень карантинних обмежень, за якими складено адмінпротоколи:

Тож поліцейські Львівщини закликають підприємців та перевізників й надалі дотримуватися карантинних обмежень, а громадян – користуватися засобами індивідуального захисту у громадських будівлях і транспорті.

Поліцейські нагадують: за порушення правил карантину передбачена адміністративна відповідальність –  накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, – накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал