В Ужгороді на одній із дільниць виборцю намагалися видати бюлетень без паспорта

На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Обставини з'ясовують

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА із посиланням на інформацію отриману в поліції.

Як зазначила у коментарі комунікаційниці ОПОРИ начальниця Відділу комунікації поліції у Закарпатській області Ганна Дан, до правоохоронців надійшло звернення про те, що на одній із виборчих дільниць в Ужгороді, виборцю намагаються видати бюлетень без паспорта. Як повідомили у поліції, на місце події виїхала слідчо-оперативна група для з’ясування усіх обставин.

Згідно з частиною 6 статті 8 Виборчого кодексу України документами, які є підставою для отримання виборчого бюлетеня і можуть бути використані на звичайних та спеціальних виборчих дільницях під час голосування на місцевих виборах, є паспорт громадянина України (у вигляді паспортної книжечки або картки) та тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України).

Читайте також: На дільницях у Рівному не вистачає скриньок та кабінок

В повідомленні також зазначають, що згідно ч.1 ст. 158-1 Кримінального кодексу України надання або отримання виборчого бюлетеня чи бюлетеня для голосування на референдумі особою, яка не має права його надавати чи отримувати, або надання виборцю, учаснику референдуму заповненого виборчого бюлетеня чи бюлетеня для голосування на референдумі, або голосування виборцем, учасником референдуму більше одного разу, незаконне опускання виборчого бюлетеня чи бюлетеня для голосування на референдумі до виборчої скриньки - караються штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал