Сьогодні в Україні відзначають День Гідності та Свободи

У Львові з нагоди цього дня заплановано низку подій.

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Це свято в Україні встановлено на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Є наступником свята Дня Свободи, яке відзначали 22 листопада на честь Помаранчевої революції у 2005-2011 роках, поки його не скасував своїм указом президент Віктор Янукович. Натомість 13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким в Україні 21 листопада святкується День гідності та свободи.

У центрі Львова, біля пам’ятника Тарасові Шевченку, діє експозиція та фотовиставка присвячена Революції Гідності – "Євромайдан: сила епохи". На світлинах виставки можна буде побачити, як проходили мирні акції протесту Львові, які відбувалися у листопаді-грудні 2013 року.

2013 року Студентське Братство Львівщини встановило біля пам’ятника намет, який став символом Львівського Євромайдану, символом єдності, згуртованості та перемоги.

У самому наметі проходитиме виставка артефактів та фотографій з подій Євромайдану та Революції Гідності, яку організовує Музей Гідності у Львові. Серед експонатів – майданівська бочка, бронежилети, каски й інші елементи самозахисту та інше.

Об 11:00 у Львові вшановують Героїв Небесної Сотні на Личаківському кладовищі.

А з 14:30 до 16:00 триватиме Мистецька акція "Розмова біля вогню та барикади" на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні (перехрестя вул. Кривоноса-Замкова)

У програмі:

14:30 – перегляд коротких відео про Революцію Гідності.

15:00 – військовослужбовці 184-го навчального центру Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного спільно з дітьми Героїв Небесної Сотні урочисто піднімуть національний стяг.

15:05 – спільна молитва за Героїв Небесної Сотні. Запалення лампадок.

15:30 – зачитування віршів про Революцію Гідності, музичні композиції у виконанні муніципального хору "Гомін".

О 17:00 біля пам’ятника Степанові Бандері стартує Марш Гідності, який пройде до пам’ятника Тарасові Шевченку.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал