Ввіз контрабандою. Суд конфіскував в українця Tesla за 1,7 мільйона

Авто виявилось власністю норвезького банку і його розшукує поліція.

Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби України, передає "Еспресо.Захід".

Автомобіль "Tesla Model X75D", вартість якого оцінюють у 1,7 мільйона гривень, перейде у власність держави. За рішенням апеляційного суду Рівненської області, авто конфіскували в українця, який ввіз його з порушенням митних правил. 

За результатами перевірки працівники митниці спільно з ГУ Національної поліції у Волинській області з’ясували, що цей автомобіль був ввезений на митну територію України з приховуванням від митного контролю. Громадянин України подав документи, що містять неправдиві відомості щодо відправника та одержувача товару, а також його дійсної вартості. Крім того, було виявилось, що цей електромобіль перебуває у власності норвезького банку. Щобільше, він розшукується  правоохоронними органами Норвегії, оскільки є предметом кримінального розслідування (за фактом незаконного заволодіння ним невідомими особами).

У зв’язку з цим, митниця запровадила адміністративну справу відносно українця про порушення митних правил України за ознаками ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Санкція передбачає штраф в розмірі 100% вартості товару з конфіскацією предмету порушення митних правил.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал