Кулеба висунув Оксану Маркарову на посаду посла України у США

Процедура уже запущена, але займе трохи часу.

20 листопада глава МЗС України Дмитро Кулеба подав кандидатуру Оксани Маркарової на розгляд президенту Володимиру Зеленському як кандидата на пост посла України в США. Про це міністр повідомив на своїй фейсбук-сторінці, передає "Еспресо.Захід".      

За словами Дмитра Кулеби, нинішній посол України у Вашингтоні Володимир Єльченко є класиком української дипломатії, "претензій до його роботи немає, але принцип ротації в дипломатії ніхто не скасовував".

"Кандидатуру нового посла на розгляд президента вносить міністр закордонних справ. Зваживши всі аргументи, я запропонував кандидатуру Оксани Маркарової. Процедура її оформлення запущена, але традиційно займає певний час. Можу дати лише одну пораду – судіть про призначення за підписаним Указом Президента, а не публікаціями в пресі", – зазначив міністр.

Очільник відомства каже, що у разі призначення Україна вперше матиме у Вашингтоні посла, яку добре знають і в адміністрації США, зокрема, в Держдепі та Міністерстві фінансів, так і у МВФ. "Про те, що Маркарову відправляють лише вибивати гроші з МВФ – це маячня. Важлива правда також в тому, що Маркарова буде перша в історії Пані Посол України в США. Це безумовні плюси", – додає міністр.

Читайте також: У США планують спрямувати 12 мільйонів на дитячу медицину в Україні

"Колишня і успішна міністр фінансів за визначенням не може бути поганим дипломатом. Там просто посада не дозволяє не бути дипломатом", – резюмує Дмитро Кулеба.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал