З лікарні швидкої допомоги "виселили" медичний коледж – готують місця для хворих на COVID-19

Замість аудиторій та актового залу там буде відділення на 350 ліжок.

Виконком Львівської міської ради ухвалив рішення про тимчасове використання приміщень на вулиці Миколайчука, 9 (лікарня швидкої допомоги) для потреб лікування хворих на коронавірусну хворобу. Йдеться про корпус, який орендував Львівський медичний фаховий коледж післядипломної освіти, передає "Еспресо.Захід".

Як пояснила під час засідання виконкому заступниця міського голови з гуманітарних питань Галина Слічна, там зараз розгортають додаткову госпітальну базу на 350 ліжок.

"Частина цього приміщення перебувала в оренді Львівського медичного фахового коледжу післядипломної освіти. У своєму рішенні ми прописуємо звільнити навчальний заклад від сплати експлуатаційних витрат на використання частини приміщень, які будуть залучені для потреб лікарні. Щодо занять для слухачів коледжу, то вони відбуватимуться на базі медичного училища, що на вулиці Судовій", – повідомила Галина Слічна.

У приміщенні тривають ремонтні роботи та розводять кисневу мережу. Більшість ліжок тут мають бути під'єднані до стаціонарних кисневих точок.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал