Щоб працювати на вихідні: бізнесмен з Тернополя оголосив свій ресторан храмом

Власник тернопільських ресторанів "Лисий" та "Леліва" Тарас Ковальчук вирішив створити релігійну організацію, аби його заклади могли працювати під час карантину вихідного дня.

Про це ресторатор повідомив на своїй фейсбук-сторінці, передає "Еспресо.Захід".      

Бізнесмен створив релігійну організацію "Братство Лисих" та затвердив відповідний статут. "Почали шукати юридичний механізм, як ми зможемо продовжити працювати у нових умовах. Почали дивитись на досвід інших країн. Запало в око Польща (найрелігійніша країна Європи) та фітнес-центр, який став церквою. Почали вивчати, виявилось, церкви не треба, треба просто релігійну організацію", – поділився досвідом Тарас Ковальчук.

Відтак, каже він, учора, 12 листопада, на загальних зборах проголосували про створення релігійної організації "Братство Лисих" та затвердження статуту.

Фото: фейсбук-сторінка Тараса Ковальчука

Читайте також: У Кабміні пояснили, які саме обмеження діятимуть під час "карантину вихідного дня"

Підприємець додає, що брав участь в акціях протесту у Києві проти карантину вихідного дня. Оскільки влада не дослухалась, придумав такий сценарій.

"Тому на ці вихідні хостел буде працювати у форматі монастиря, "Леліві" – трапезна, "Лисий" – храм", – зазначив ресторатор. І додає: "Також ми пропонуємо паломницькі тури у Тернопіль, навіть на вихідні!"

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал