"Львівський міськвиконком підміняє собою Конституційний суд?", - Михайло Цимбалюк у програмі "Борковський & Валевська"

На думку політика, не можна сіяти правовий нігілізм і некерованість

Про це у прямому ефірі програми "Еспресо" "Борковський & Валевська" заявив Михайло Цимбалюк,  народний депутат України ("Батьківщина").

На його думку, виконком Львівської міської ради прийняв дуже ризиковане і сумнівне рішення.

"Я розумію, що ми – за тиждень до другого туру виборів Львівського міського голови чи Львівської ОТГ. Можна робити речі, які подобаються певній частині суспільства. Я теж особисто проти "карантину вихідного дня". Це уряд перетворився в "уряд вихідного дня". Це – неправильна річ. Але… Ми знаємо, що львівський міський голова має комунікацію і з обласною адміністрацією, з центром. Прем'єр гарно ставиться до нього, приїжджає, спілкується… Не можна сіяти правовий нігілізм, некерованість", - сказав Михайло Цимбалюк.

Він нагадав про те, що коли у Верховній Раді спікер оголосив, що фракції дійшли згоди щодо відтермінування на рік постанови про запровадження касових апаратів і люди поїхали з-під Верховної Ради, монобільшість не дала голосів.

"Один із керівників фракції влади оголосив про "вільне голосування". Політичне шахрайство запровадили", - зробив висновок народний депутат від ВО "Батьківщина".

"На рівні області і міста, слід підтримати підприємців. Але не таким чином. Один з пунктів рішення виконкому гласить так: "Звернутись до Кабінету міністрів скасувати незаконнну постанову Кабінету Міністрів, яка суперечить Конституції. Львівський міськвиконком підміняє собою Конституційний суд? Верховний суд?", - риторично запитав Михайло Цимбалюк.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.